Go to all Exhibitions

WILDERNESS, peisaje suprarealiste de Iulian Cristea

24 Nov 2022 - 18 Dec 2022

WILDERNESS, peisaje suprarealiste de Iulian Cristea este concepută ca o cercetare despre o lume abandonată, lipsită de prezența omului. Vorbim despre desene de grafică, instalații cu componente ready-made și sculptură, realizate în cadrul unui proces creativ în care impulsul e aleatoriu. În pustietatea consemnată fără premeditate de Iulian Cristea, spectatorul lumii reale va identifica forme amorfe de organisme, bizare pentru ochiul uman, alături de unele semne ale civilizației, sub forma unor construcții sau obiecte abandonate.

Pentru pregătirea acestei expoziții artistul a fost preocupat de cuantificarea imaginației, filtrarea și abstractizarea estetică a unor peisaje metafizice. Pornind de la o linie desenată pe o bucată mică de hârtie, imaginea continuă prin multiple desene, coagulându-se într-o compoziție care înglobează toate aceste fragmente instinctive. Necunoscutul în care se lansează artistul în momentul începerii procesului creativ este continuu alimentat de emoții, suspans și surpriza realizării finale.

Compozițiile incongruente realizate de Iulian Cristea produc efecte neliniștitoare asupra privitorului. Acesta este invitat să sondeze peisajele misterioase, să-și imagineze o versiune a Terrei nepopulate, abandonate și să chestioneze absența omului.

  • Date: 24 Nov 2022 - 18 Dec 2022
  • Location:Arbor.art.room Bucharest
  • Curators:Victoria Nagy Vajda