Back to Exhibitions

V.R.C. Atelier ’85

28 Oct 2020 - 28 Oct 2050

Reconstrucția atelierul Valentinei Rusu Ciobanu în realitate virtuală s-a bazat pe imaginile filmului documentar ”Confesiune”, 1985, de Mircea Chistruga, producția studioului Moldova Film.

Atelierul virtual păstrează mărturia locului și a ambianței în care pictorița Valentina Rusu Ciobanu a creat cele mai importante lucrări de artă, actualmente, parte din colecțiile muzeilor din Republica Moldova, precum și din colecții private.

Reconstrucția atelierul Valentinei Rusu Ciobanu în realitate virtuală face parte din proiectul cultural “Valentinei Rusu Ciobanu. O sută de ani de la naștere” realizat de Asociația pentru Cultură și Arte Arbor în parteneriat cu Muzeul Municipiului București, Fundația SANTAVINERE din Chișinău și cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național, Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural Expo Arte, Swiss Cooperation in Moldova. Proiectul s-a bucurat de o strânsă colaborare cu Arhivele Naționale ale României ‒ Iași, Moldova Film, Muzeul Național de Artă al Moldovei, Muzeul de Artă din Bender, Muzeul Național de Literatură „M. Kogălniceanu“, Biblioteca Națională a Republicii Moldova, Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu“ – Chișinău, Rivulet Studio, VRTIM TEAM și Calvert Journal.

Cum să navighezi în atelierul VR

Atelierul virtual este disponibil în browser web și poate fi vizualizat pe computer desktop sau laptop. Pentru că atelierul V.R.C. reprezintă o construcție voluminoasă (1GB), se recomandă accesarea acestuia de pe calculatoare de ultimă generație. 

Pentru a vă bucura pe deplin de experiența oferită de realitatea virtuală, vă recomandăm sistemul VR Oculus Quest. De pe telefonie mobilă, expozițiile VR nu sunt disponibile. 

Instrucțiuni: Utilizați tastele săgeată și mouse-ul / trackpad-ul pentru navigare în interiorul expoziției VR. Pentru a ieși, apăsați de două ori tasta ESC. 

  • Date: 28 Oct 2020 - 28 Oct 2050
  • Location:VR on Theopen-art.com
  • Curators:Anastasia Gurschi, Victoria Nagy Vajda

Add Your Comment

The Open Art © 2020. All Rights Reserved