Back to all Post

A fost lansată platforma Theopen-art.com de susținere și promovare a artiștilor din Republica Moldova și România

Arbor Institute for Culture și Asociația pentru cultură și arte Arbor din România, organizații neguvernamentale din Republica Moldova și România, lansează astăzi, 21 august 2020, platforma online Theopen-art.com pentru susținerea și promovarea artiștilor din Republica Moldova și România.

Platforma oferă artiștilor posibilitatea să expună într-o galerie edificată în Realitate virtuală (VR), un spațiu inovativ de promovare a creației artistice. Galeria virtuală vine să compenseze lipsa spațiilor independente de expoziții în Republica Moldova și să completeze lista galeriilor de artă contemporană din România. Totodată, fiind concepută în context de izolare, impus de pandemia COVID-19, platforma va putea găzdui un număr important de expoziții a artiștilor și curatorilor, prin colaborare cu organizațiile Arbor. Astfel, Theopen-art.com va oferi o alternativă reală de promovare adaptată exclusiv mediului online, iar expozițiile de artă prezentate vor putea fi urmărite de un public cât mai larg.

Theopen-art.com își deschide ușile virtuale cu expoziția de artă contemporană INSIDE de Diana Tudose. Artista Diana Tudose (n. 1988), originară din Republica Moldova, activează în București, unde și-a finalizat studiile la Universitatea de Arte București, secția Pictură. Deținătoarea Marelui Premiu al Bienalei Internaționale de Pictură de la Chișinău 2011, artista cercetează relația dintre lăuntrul ființei umane și lumea exterioară. În lucrările ei există o relație firească între elemente (animal, cosmos, om), liantul dintre ele fiind simplitatea și naturalețea prin care artista le transpune pe pânză.

Vizitatorii platformei vor putea accesa pe parcurs și alte expoziții temporare de artă ale artiștilor contemporani, dar și expoziții tematice, organizate în parteneriat cu muzeele din Republica Moldova și România.

Galeria VR de pe platforma Theopen-art.com are o suprafață de 300 mp virtuali, distribuiți în 5 spații expoziționale, care pot găzdui expoziții mai mari și mai mici de pictură, sculptură, fotografie, multimedia. Spațiul a fost creat în colaborare cu echipa VRTIM, condusă de cunoscutul artist rus Dmitry Vrubel, alături de Victoria Timofeeva și Artemiy Vrubel. Pentru o experiență deplină oferită de Realitatea virtuală, se recomandă vizitarea expozițiilor de artă de pe dispozitive speciale VR.

Realizarea platformei Theopen-art.com a fost susținută de Biroul de cooperare al Elveției în Republica Moldova și de organizațiile neguvernamentale Arbor Institute for Culture (Republica Moldova) și Asociația pentru cultură și arte Arbor (România), prin Victoria Nagy Vajda.

Link: https://www.theopen-art.com

Pentru mai multe informații vă rugăm să ne contactați pe: info@theopen-art.com sau pe pagina de Facebook www.facebook.com/ARBOR4Culture

 

Add Your Comment

The Open Art © 2020. All Rights Reserved